+90 (264) 281 34 44 - 277 45 67

İki boyutlu  Ultrasound en ve boy,üç boyutlu ultrasound, en,boy ve derinlik özelliklerine göre  göre görüntü verir. 4 boyutlu ultrasound.ise 3 boyutlu görüntüyü eş zamanlı, hareketli olarak bir monitörde görüntülenmeye yarayan en son teknolojik üründür.
4 Boyutlu Ultrasound ile uygun görüntü alabilmek için amnion mayii yeterli olmalıdır.Ayrıca bebeğin duruş pozisyonu da önemlidir.


1) Kafa ve yüz incelemesi yapılır;
kafanın şekli ve kafa içi yapıları oluşturan beyin, beyincik ve beyin omurilik sıvıları ayrıntılı incelenir.  Bebeğin yüz yapısı yarık damak-dudak açısından incelenir. Burun kemiği ölçümü yapılır.
Boyunda herhangibir kistik kitle olup olmadığı incelenir.
2) Omurga;
tüm omurga aşağıdan yukarıya kadar incelenerek omurga üzerinde bir açıklık olup olmadığı araştırılır. (spina bifida)
3) Kollar ve bacaklar;
kollar ve bacaklardaki tüm kemikler ayrı ayrı değerlendirilir. Eller ve ayakların yapısı incelenerek sayı veya şekil bozukluğu olup olmadığı değerlendirilir.
4) Karın;    
mide, karaciğer, mesane, böbrekler, karın duvarı incelenir. Göbek kordonunun bebeğin karnına girdiği bölge ve girdikten sonraki seyri incelenir. Barsaklar bir bütün olarak değerlendirilir.       
5) Göğüs kafesi ve içerisindeki yapılar; 
6) Genital bölgeler;
kız ve erkek bebek genital bölgeleri değerlendirilir.       
Bu ultrason incelemesi diğer ultrasonlardan farklı olarak yaklaşık 25-30 dakika alır. Ancak teknolojideki gelişmelere rağmen en tecrübeli uzmanların bile bebeğin doğumsal anomalilerinin ancak %70-80'ini saptayabildikleri unutulmamalıdır.

 

İLKELERİMİZ

İlkelerimiz,
Sevgiyle kaliteli hizmet, güven, şefkat, ilgi güleryüz, temizlik, karşılıklı memnuniyet,
ileri teknoloji kullanımı, doğru teşhis, doğru tedavi ve bundan duyulacak manevi hazdır...

BİZİ TAKİP EDİN