+90 (264) 281 34 44 - 277 45 67

 

Hamileler ve süt veren annelerde kansere sebep olabilen 'acrylamid' adlı kimyasal ajanı içeren gıdaların kısıtlanmalı veya kesilmelidir.

Gebe ve süt veren anneler patates cipsi, 120 c0 üstündeki sıcaklıklarda kızarmış patates ve yüksek ısıda fırınlanmış gıdalardan uzak durmalıdır.

Gıdaların yapısında bulunan bazı şeker ve proteinlerin yüksek sıcaklıklardaki reaksiyonları sonucunda acrylamid oluşuyor. Gıdanın yapısındaki yağlar da bu maddenin oluşumundan sorumlu olabiliyor. Acrylamid oranı yüksek yiyecekler olarak ısıtılmış nişastalı gıdalar, özellikle patates cipsleri, yüksek ısılarda kızartılmış patatesler, bisküviler, fırın ürünleri, ızgara yemekler, filtre kahve sayılabilir. Fetüs ve yeni doğanlar bu maddenin zararlı etkilerine karşı hassas olduğu için hamileler ve süt veren anneler bu konuda dikkatli olmalı. 120 c0 ve altında kızartılmış patates çok az miktarda acrylamid içerir ve besin olarak güvenlidir.

İLKELERİMİZ

İlkelerimiz,
Sevgiyle kaliteli hizmet, güven, şefkat, ilgi güleryüz, temizlik, karşılıklı memnuniyet,
ileri teknoloji kullanımı, doğru teşhis, doğru tedavi ve bundan duyulacak manevi hazdır...

BİZİ TAKİP EDİN